Oppskrifter

Bjørgs’ Cappuchinokake

Så god at vi spiste nesten hele kaka!

Så god at vi spiste nesten hele kaka!

 

Bunn:

300g. valnøtter

3 egg

200g sukker

1ts bakepulver

 

Fyll:

2 ss melis

2 ts kakao

2 ts kaffepulver, espressotype

1 ts vaniljesukker

3 dl kremfløte

 

Pynt:

revet sjokolade, moccabønner eller kakao

 

Visp egg og sukker til eggedosis. Ha i finhakkede valnøtter og bakepulver.  Hell røren i en smurt form, 24cm i diameter. (Kjør gjerne nøttene i en food processor til en finmalt masse).

Stek bunnen midt i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter.  Avkjøl bunnen på rist.

Visp kremen stiv, sikt inn kakao, vaniljesukker, kaffepulver og melis.

Legg kakebunnen på et serveringsfat og topp med kremen.  Dryss gjerne et tynt lag med revet sjokolade over.

 

 

 

Auds’ kjempegode ovnsrett

4 porsjoner

Ovn: 175°C

Ca.600 g. Svinefilet

8 poteter

4 gulerøtter

2 pastinakker

4 dl. Creme fraiche med paprika/chilismak

3 ss finhakket persille

2 ss smør

150g. Salami i skiver

Ca. 100g. Vesterbottens ost

1 orange paprika

Grønne urter til garnering

  • Skrell og skjær grønnsakene i biter/staver.  Bland 3 dl av creme fraichen med persillen og rør dette sammen med grønnsakene.  Hell dette i en smurt ildfast form og stek midt i ovnen i 15 minutter.
  • Salt og pepre svinefileten og brun denne i stekepannen med smør.  La fileten hvile noen minutter før du skjærer den opp i skiver og legger skivene på toppen av grønnsakene.  Dander salamiskivene mellom svinekjøttet.
  • Riv osten og finhakk paprikaen.  Bland dette med resten av Creme Fraichen og hell over kjøtt og grønnsaker.
  • Gratineres i ovnen 15-20 minutter.
  • Dryss på grønne urter om ønskelig.

Aud’s ovnsrett  Her er PDF fil av oppskriften så det er enkelt å skrive den ut hjemme!

 

Bjørgs’ Wienerbrød

1/2 kg margarin (smeltes)

1 l helmelk

1 kopp farin

1 ts salt

100 g rød gjær

3 egg

ca. 1.5 kg hvetemel

 

 

Her er oppskriften på den deilige eggesalaten Karin lagde til oss på Telstad:

Karins’ eggesalat

1 pk. majones

1/2 løk

2 epler

3-4 dråper tabasco

6 egg

1 liten sylteagurk + lake

1 liten boks hermetiske mandariner+ lake

salt

1 boks bogskinke

Alt hakkes og blandes

Egg til pynt

 

Anne Heidis’ Tunfisksalat

Her er oppskriften på tunfisksalaten, alt er ca. mål, for jeg slumper litt…..

2 bokser tunfisk i vann

2 stenger selleri, hakket

1/2 løk, finhakket

majones ( gjerne Hellmans)

1 ss sitronsaft

salt og pepper

Alt blandes godt sammen, bruk så mye eller lite majones du ønsker selv.

Kjempegodt på brødskive med tomat, eller i pitabrød med salat, tomat og annet godt….

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: